U bent succesvol uitgelogd.
Meer tijd voor wat echt belangrijk is
Ongeveer 85% van de ziekenhuispatiënten in de Verenigde Staten worden intraveneus behandeld1. Infuustherapie neemt een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag. Er zijn wel verschillende risico's aan verbonden.
Door het tekort aan zorgprofessionals richten wij ons op het vereenvoudigen van werkprocessen voor infuustherapie. Het doel is om je te helpen met de bereiding van medicatie en meer tijd over te houden voor wat echt belangrijk is: de zorg voor jouw patiënten.
Tot
0%
van de tijd van verpleegkundigen bestaat uit het klaarmaken en toedienen van injectievloeistoffen2, 3.
0M
is het voorspelde tekort aan zorgprofessionals in 2030 volgens de WHO4.
Als verpleegkundige is jouw focus het bieden van de best mogelijke zorg voor jouw patiënten. Bij het verlenen van deze zorg kan het klaarmaken van intraveneuze medicatie vaak een belangrijk deel van je dagelijkse activiteiten in beslag nemen2,3.
Dit zijn enkele uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen:
Tijdrovende processen: de bereiding van intraveneuze medicatie bestaat uit meerdere stappen, waaronder het berekenen van doseringen, mengen en steriliteit garanderen. Dit kan tot 30% van jouw tijd in beslag nemen2,3.
Risico op fouten: de complexiteit van het handmatige bereidingsproces verhoogt het risico op medicatiefouten, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de patiëntveiligheid.
Steriliteit: het vermijden van microbiële contaminatie tijdens het toedienen van intraveneuze medicatie is cruciaal, maar tegelijkertijd een uitdaging, vooral op een drukke ziekenhuisafdeling.
Complexiteit bij opslag en hantering: bij het handmatig bereiden van medicatie wordt een groot aantal producten gebruikt. De juiste opslag en behandeling van medicatie en materialen die gebruikt worden voor het bereiden vereist extra tijd en middelen, waardoor de werkdruk toeneemt.
Bespaar tijd
Sneller dan handmatig mengen door minder handelingen en minder voorbereidingstijd.
Bespaar producten
Elimineert het gebruik van naalden, spuiten en medicatieflesjes.
Verminder risico's
Vermindert de risico's van het handmatig toedienen van medicatie, zoals chemische contaminatie, prikaccidenten, microbiële contaminatie en medicatiefouten.
Stel je je een oplossing voor die veel van de uitdagingen bij het bereiden en toedienen van intraveneuze medicatie zou kunnen verminderen, zodat jij je meer op de patiëntenzorg kunt richten.
Ready-to-use injectievloeistoffen bieden belangrijke voordelen.
Tijdsbesparing: met vooraf bereiden medicatie kun je de tijd die je besteedt aan medicatiebereiding aanzienlijk verminderen, zodat je je kunt richten op patiëntenzorg.
Veiligheid: ready-to-use intraveneuze oplossingen kunnen het risico op medicatiefouten aanzienlijk verminderen, zodat patiënten elke keer de juiste dosis krijgen.
Steriliteit: de producten worden geproduceerd onder strikte steriele omstandigheden en worden geleverd in een ready-to-use formaat. Het aantal handelingen wordt aanzienlijk verminderd en daarmee ook het potentiële risico op contaminatie.
Opslag: ready-to-use injectievloeistoffen worden geleverd in handige verpakkingen, waardoor opslag en verwerking eenvoudiger en efficiënter worden.
Verschillende ready-to-use infusievloeistoffen zijn beschikbaar in de Ecoflac® plus polyethyleen infuuscontainer. Door het elimineren van een handmatig bereidingsproces van medicatie, maakt het ready-to-use formaat het mogelijk om risico's en complexiteit te verminderen en helpt het tijd te besparen.
Lees meerEcoflac® Connect is een gesloten systeem voor medicatiebereiding dat het risico op microbiële contaminatie vermindert. Vergeleken met handmatige bereidingsprocessen met naald en spuit bespaart Ecoflac® Connect tot 33% van de bereidingstijd6.
Lees meerKunststof ampullen zorgen voor veiligheid en gemak bij dagelijkse klinische processen van zorgprofessionals, waardoor belangrijke tijd vrijkomt voor patiëntenzorg. Mini-Plasco® connect en Mini-Plasco® basic zijn innovatieve systemen voor injectievloeistoffen die zijn ontworpen om processen te vereenvoudigen, de verwerkingstijd te verkorten en de veiligheid van patiënten en gebruikers te verbeteren.
Lees meer1. Mattox, E. A. (2017). Complications of peripheral venous access devices: prevention, detection, and recovery strategies. Critical care nurse, 37(2), e1-e14.
2. Thomson, M. S. et al. (2009). Nursing Time Devoted to Medication Administration in Long-Term Care: Clinical, Safety, and Resource Implications. J Am Geriatr Soc., 57(2), 266-272.
3. Armitage G, Knapman H. (2003). Adverse events in drug administration: a literature review. J Nurs Manag. Mar., 11(2), 130-140.
4. https://www.who.int/health-topics/health-workforce#tab=tab_1 (2024-12-05)
5. B. Braun. An Innovative IV Antibiotic Preparation Device to Release Time to Care and Aseptic Capacity. 2024. Poster abstract accepted by QATS 2024 (available upon request). Full manuscript in preparation.
6. Clark, C. (2023). Saving time when preparing intravenous antibiotics. British Journal of Nursing, 32(5), 246-250.