B. Braun België

Productsnelzoeker

Kies een categorie of subcategorie

Over B. Braun

B. Braun is een bekende naam in de medische wereld. Onze producten en diensten vinden hun weg naar medische groothandels, ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorginstellingen. Belangrijk is dat de producten zijn afgestemd op de patiënt én de gebruiker. Ze staan voor kwaliteit, veiligheid, gebruiksgemak en zoveel mogelijk comfort. Naast het ontwikkelen en leveren van producten, heeft B. Braun zich erop toegelegd om met de opgebouwde kennis en expertise zorgaanbieders te ondersteunen. B. Braun werkt met verschillende gespecialiseerde divisies die zich richten op specifieke onderdelen binnen de zorg.

Management Benelux

Phillip Orlik
Managing Director
Steven Van Avermaet 
Business Support Director 
Koen Peeters
Commercial Director Belgium
Hadewych Van Brecht
QA/RA Director & Local Safety Officer
Wicher Nouwens
Commercial Director The Netherlands
Narges Verf
Finance Director
René Kunkeler 
Marketing Director
 

Verschillende markten, gelijke kwaliteit

Als internationaal concern streeft B. Braun naar de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard voor al haar producten, processen en diensten. Alle B. Braun divisies zijn gecertificeerd volgens de internationale en nationale eisen van de verschillende landen. Daarnaast heeft B. Braun een aantal grondbeginselen vastgelegd om de kwaliteit van onze producten, processen en diensten te waarborgen.
Om deze hoge standaard te kunnen halen, werkt B. Braun uitsluitend met grondstoffen van uitstekende kwaliteit, moderne technologieën, hoog gekwalificeerd personeel en grote aandacht voor hygiëne. Daarnaast garandeert een continue controle tijdens de verschillende fases van het productieproces de consistent hoge kwaliteit van de eindproducten.
De wensen van de klant zijn een essentieel onderdeel bij de ontwikkeling, productie en verkoop van onze producten en systemen, die daardoor therapeutisch effectief, veilig, van hoge kwaliteit, vernieuwend en milieuvriendelijk zijn.

B. Braun Medical N.V. is ISO 13485 gecertificeerd.

Gerelateerde documenten

Beschrijving Document Link
ISO 13485
pdf (340.7 KB)

B. Braun for Children

Eind 2004 heeft het moederbedrijf het project ‘B. Braun for Children’ in het leven geroepen. Daarbij werd iedere B. Braun vestiging over de hele wereld verzocht een goed doel te kiezen en dat langdurig te steunen. Het moest een hulpproject zijn voor kinderen, liefst in eigen land. Onze medewerkers worden, op vrijwillige basis, persoonlijk betrokken bij diverse projecten om geld in te zamelen voor de gekozen doelen. Op deze manier proberen wij ons maatschappelijk bewustzijn rond het ziek zijn van de medemens te sensibiliseren.

In België steunen we VZW Pinocchio

Jaarlijks worden er in België ongeveer 400 kinderen en jongeren opgenomen in een brandwondencentrum. De voornaamste oorzaken van hun brandwonden zijn: warme vloeistoffen, het direct contact met vuur en warme voorwerpen. Het ziekenhuisverblijf is steeds een belasting voor het kind; pijn bij de verzorging, bij verbandwissels en fysiotherapie, weg van zijn vertrouwde thuis en vriendjes, … Na het ziekenhuisverblijf worden de kinderen vaak nog geconfronteerd met o.a. jeuk, het continu dragen van drukkledij, blijvende littekens en moeilijkheden op school.

De doelstellingen van Pinocchio zijn:
- het ziekenhuisverblijf aangenamer maken door bijv. een wekelijks bezoek van een clown en een geschenkje na de verzorging.
- financiële ondersteuning bieden aan de ouders voor onkosten die niet vergoed worden door de verzekering, bijvoorbeeld drukkledij, hydraterende- en zonnecrèmes, transportkosten thermale kuren, …
- jaarlijks een thermaal kuurkamp in Spa organiseren, een Paaskamp en diverse activiteiten voor jongeren vanaf 16.
- informatie geven tijdens activiteiten en open dagen op scholen, bedrijven en serviceclubs.

Voor meer informatie kijkt u op de website van: http://vzw-pinocchio-asbl.be/new/

In Nederland steunen we de stichting Kind en Brandwond.

De medische verzorging van mensen met brandwonden staat in Nederland op een hoog peil. Voor de behandeling van brandwonden bestaan drie gespecialiseerde brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam. Jaarlijks komen enkele tientallen kinderen en jongeren met ernstige brandwonden in één van deze drie Nederlandse brandwondencentra terecht. In veel gevallen blijven ze weken tot maanden opgenomen. De stichting Kind en Brandwond probeert te helpen om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Naast medische zorg is echter meer nodig. Maar deze extra’s kunnen vaak niet betaald worden vanuit de reguliere middelen. De stichting Kind en Brandwond werd in 1990 opgericht om deze zaken te financieren en te organiseren. Bijvoorbeeld aangepast spelmateriaal voor kinderen die langdurig zijn opgenomen. Of het organiseren van speciale vakantieweken voor kinderen, tieners en jongeren met brandwonden. Door de organisatie van vakantieweken, logeerprojecten en gezinsdagen komen lotgenoten en hun familieleden met elkaar in contact. Dit contact is zeer waardevol bij het verwerken van de psychologische gevolgen van de brandwonden. 

Voor meer informatie kijkt u op de website van de stichting: http://www.kindenbrandwond.nl/