Wat zijn Condoomkatheters

Hoe het werkt

Condoomkatheters zijn externe kathetesr die je over de penis rolt om zo de urine te laten afvloeien in een discrete opvangzak. De condoomkatheters hebben een kleeflaag, waardoor deze tot 24 uur blijft kleven op de penis. Je kan condoomkathters dus de klok rond dragen. Overdag, als je bijvoorbeeld last hebt van urineverlies tijdens inspanningen. Maar ook ’s nachts, als je bijvoorbeeld medicatie neemt of een verhoogd risico hebt om te vallen wanneer je frequent moet plassen.

Afmetingen condoomkatheter

De condoomkatheter is beschikbaar in vijf afmetingen (25-29-32-36-41 mm) en twee lengtes zodat deze perfect past en goed kleeft.

Opvangzak

Overdag combineer je de condoomkatheter met een discrete opvangzak die je met enkele handige riempjes aan je kuit of dij bevestigt. Gebruik je ook ‘s nachts, dan koppel je het best een nachtzak met grotere opvangcapaciteit op de condoomkatheter. Bevestig de nachtzak aan een bedhaak voor optimaal comfort. Vult de opvangzak zich, dan kan je deze discreet leegmaken in elk toilet dank zij het handige afvoerkraantje.